Het team

Tamar Wiegman

Tamar Wiegman

Psycholoog/Psychotherapeut BIG
Specialisatie Kind & Jeugd
Hypno-therapeut

Als geboren en getogen Schiedamse was het voor mij een mooie droom die uitkwam om in deze voor mij zo vertrouwde en geliefde Brandersstad een eigen praktijk te mogen hebben. De ideale combinatie van voor mij drie belangrijke elementen.

1. Geweldig mooi, waardevol en nuttig werk, waar ik veel voldoening uit haal.

2. In samenwerking met mijn fijne collega-vriendin Daphne.

3. Aan de rand van het historisch centrum van Schiedam, aan een van de mooie havens met uitzicht op de molens en hun geschiedenis.

Iets waardevols doen, in een prettige samenwerking, met oog voor het achterliggende verhaal. Dat is ook waar begeleiding, coaching en behandeling van kinderen, jongeren en hun ouders voor mij over gaan. Met als doel het kind/de jongere weer de baas te laten zijn over zijn/haar gedachten, gevoelens en gedrag.

Opleiding

In 1999 behaalde ik mijn diploma aan het Stedelijk Gymnasium in Schiedam. Vervolgens ben ik Psychologie gaan studeren aan de Universiteit Leiden, waar ik in 2003 afstudeerde in de richting Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie. Al tijdens mijn studie maakte ik kennis met mijn huidige werkgever, het Erasmus MC-Sophia, waar ik sinds 2004 in dienst ben. Ik liep er mijn stage en deed er mijn afstudeeronderzoek naar denkproblemen bij kinderen. Dat afstudeeronderzoek was verbonden aan een wetenschappelijk onderzoek binnen het Erasmus MC-Sophia. Vervolgens werd ik co-auteur van een wetenschappelijk artikel, dat werd gepubliceerd in een vooraanstaand internationaal wetenschappelijk tijdschrift (Psychiatry Research). Inmiddels ben ik BIG-geregistreerd psychotherapeut en ben ik momenteel bezig met een cursus voor het toepassen van hypnotherapie bij kinderen en jongeren met pijnklachten.

Ervaring

Sinds 2004 ben ik werkzaam in het Erasmus MC-Sophia. De eerste jaren heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van autisme spectrum stoornissen en AD(H)D, zowel qua diagnostiek als behandeling. In de afgelopen jaren ben ik vooral veel kinderen en jongeren gaan behandelen met eetproblematiek, lichamelijke klachten waar geen medische verklaring voor gevonden kan worden en angst- en stemmingsproblematiek. Zowel op de polikliniek als in de kliniek (waar jongeren worden opgenomen).

Nevenactiviteiten

Ik vind het leuk om mijn kennis over te brengen aan mensen die worden opgeleid om in het werkveld te gaan werken. Dat houdt in dat ik stagiaires Psychologie begeleid en regelmatig onderwijs geef aan studenten Geneeskunde en studenten Pedagogische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ook heb ik in 2014 als spreker deelgenomen aan de 20e Nascholing aan de Maas, nascholing voor huisartsen, met als thema Kinder- en jeugdpsychiatrie.

Kinderpsycholoog Schiedam

BIG-nummer: 89917601016
AGB-code: 94061770
KvK-nummer: 62943626