Onze aanpak

Hoe doen wij het?

Wanneer u het contactfomulier invult of onze voicemail inspreekt, nemen wij op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Kosteloos eerste gesprek

In de meeste gevallen zullen wij u en uw kind uitnodigen voor een kosteloos, oriënterend gesprek. Het geeft jullie de gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met één van ons en we kunnen samen bepalen of jullie vraag past bij wat wij kunnen bieden.

Intakegesprek

Als wij u kunnen helpen, dan zullen wij een intakegesprek met u plannen en vragenlijsten meegeven.

In dit gesprek zal veel informatie verzameld worden. Belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • de klachten
  • eventueel beïnvloedende factoren
  • de hulpvraag volgens u en uw kind
  • de behandeldoelen volgens u en uw kind

Het gesprek zal een uur in beslag nemen. Als onderdeel van de intake vragen wij u en uw kind (vanaf 12 jaar) toestemming om ook informatie bij school op te vragen.

Advies

Op basis van de verzamelde informatie, krijgt u van ons een advies over het vervolg. Als er begonnen kan worden met een behandeling, plannen we direct een eerste sessie in. Als er uitgebreider onderzoek nodig is, maken wij daar afspraken voor. Soms blijkt na een intakegesprek dat wij toch niet kunnen bieden wat nodig is. In dat geval zullen wij u adviseren over hulp elders.

Behandelovereenkomst

Voor aanvang van de behandeling, stellen wij een behandelovereenkomst op. Daarin staan de belangrijkste afspraken zoals de doelen van de behandeling en de behandelmethode. Zodat iedereen weet wat hij/zij mag verwachten.

Evaluaties

Om af te stemmen of we nog op de goede weg zijn met de behandeling, plannen wij in overleg graag (tussen)evaluaties in.