Het team

Daphne Huibers

Daphne Huibers

Psycholoog/Psychotherapeut BIG
Specialisatie Kind & Jeugd
EMDR-therapeut

Lid van de Vereniging van Kinder- en Jeugdpsychotherapie (VKJP), de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) en de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (LVVP). 

Het is moeilijk om niet in cliché’s en zweverigheid te verzanden als ik probeer uit te leggen waarom ik dit werk zo graag doe…

Ik hou van de levenskracht van kinderen en jongeren. Het ontroert me als ouders en kinderen na lange tijd weer echt in contact met elkaar komen. Ik word er zo blij van als ik zie hoe mensen zichzelf verbazen en boven zichzelf uitstijgen.

Mensen komen bij mij omdat ze iets willen veranderen in hun leven, in een fase dat ze niet op hun best zijn. Het moeilijkste wat er is. Dat maakt kwetsbaar en ik mag daarbij zijn. Daarom dus. Het mooiste vak van de wereld.

Opleiding

Na mijn VWO-eindexamen in Rotterdam en een paar maanden werken en reizen in Azië, vertrok ik naar Utrecht voor de opleiding HEAO-Communicatie. Direct na het behalen van mijn diploma, besloot ik mijn hart te volgen en startte met de studie Psychologie (afstudeerrichting Ontwikkelingspsychologie) aan de Universiteit Utrecht.

Mijn afstudeerscriptie ‘Risicofactoren voor de ontwikkeling van agressie’ werd genomineerd voor de Horizon Studieprijs en is in mei 2007 als boek uitgegeven bij SWP Publishers.

Een paar jaar later kreeg ik de opleiding tot psychotherapeut (specialisatie kind en jeugd) aangeboden waarmee ik mijn BIG-registratie behaalde.

Na deze opleiding volgde ik de EMDR-training waardoor ik nu ook EMDR-therapeut ben.

En aangezien je in dit vak nooit uitgeleerd bent, volgen er zeker meer trainingen en opleidingen in de toekomst. Zo start ik in januari 2021 met de Basiscursus Schematherapie met accent adolescenten en jongvolwassenen.

Ervaring

Aansluitend aan mijn stage op de polikliniek Kinder- en Jeugdpsychiatrie en psychologie in het Erasmus MC-Sophia (voorheen: Sophia Kinderziekenhuis), kreeg ik daar eind 2004 een baan als psycholoog aangeboden.

In de 13 jaar die ik in het ziekenhuis werkzaam was, werkte ik vooral op de polikliniek in het team voor angst-, dwang- en stemmingsstoornissen, maar deed ook veel ervaring op met onder andere de behandeling van Anorexia Nervosa, aan autisme verwante stoornissen en in de adolescentenkliniek met het werken met gezinnen.

Behalve van psychische problemen, was er ook bijna altijd sprake van een lichamelijke ziekte of aandoening bij de kinderen die ik in het ziekenhuis zag. De problematiek was vaak hardnekkig en complex.

Omdat de praktijk snel groeide, heb ik in december 2017 mijn baan in het ziekenhuis opgezegd. Aangezien ik de complexe problematiek en het samenwerken in grotere multidisciplinaire teams toch een beetje miste in de praktijk, werk ik sinds oktober 2019 voor 12 uur per week als regiebehandelaar (interim) bij impegno jeugd & gezin. Aanvankelijk in Rijswijk en sinds oktober 2020 voor locatie Zoetermeer. Op dit moment zorgt dat, samen met het werk in de praktijk, voor de juiste balans in mijn werkzaamheden.

Nevenactiviteiten

Werken in de academische setting van het Sophia betekende ook regelmatig onderwijs geven, bijvoorbeeld aan studenten Geneeskunde. Dit deed ik met veel plezier. Als klein meisje wilde ik al ‘juf’ worden en het onderwijs heeft nog altijd mijn hart. In 2016 ben ik betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitvoering van de module ‘Treatment & Intervention‘ van de Masteropleiding Pedagogische Wetenschappen, Erasmus Universiteit. Momenteel geef ik af en toe onderwijs aan de postacademische GZ-opleiding van de Rinogroep.

 

Kinderpsycholoog Schiedam

BIG-nummer: 89917232716
AGB-code: 94061753
KvK-nummer: 62943626